top of page

AVLYST - Utstilling med 5øst

Registreringen er lukket
Se andre eventer
AVLYST - Utstilling med 5øst
AVLYST - Utstilling med 5øst

Tid og sted

07. mars 2020, 12:00 – 22. mars 2020, 16:00

Fayegården, Svenskegata 6, 1776 Halden, Norway

Om eventen

Utstilling i Fayegården med 5øst

5øst bestod opprinnelig av 5 Østfoldkunstnere: Elise Jarem, Ary Ketting, Rønnaug Vaa, Karin Eide Midthjell og Asgeir Midthjell. Asgeir Midthjell gikk bort i 2018. De 4 gjenværende jobber fortsatt under samme navn og viser oss nå en spennende ustilling med stor variasjon og bredde.  Det blir både tekstil , skulptur og installasjon, fotografi og maleri/tegning.

Rønnaug Vaa er utdannet tekstilkunstner, men benytter også andre materialer og tilnærminger. Hun har jobbet med vev og trearbeider, samt fotooverføringer kombinert med applikasjoner og broderi. Tematisk er hun opptatt av skjæringspunktet natur/kultur, og naturens prosesser, formfullhet og forgjengelighet.. I natur og menneskelig aktivitet møtes det pågående og ettergivende, det harde/myke, - og langsomhetens nødvendighet i økologiske og kulturelle prosesser.

Elise Jarem jobber med tegning som sitt uttrykk. Hun arbeider med en blandet teknikk (monotypi og tegning), samt kull og pastelltegninger. Hennes motiver er fabulerende og fortellende, fulle av detaljer. Humor og alvor går hånd i hånd, likeledes fortid og nåtid. Hun er opptatt av tidsaspektet, at vår samtid og våre liv er uløselig forbundet med fortidens historier, myter og forestillinger. I tillegg har hun de siste årene begynt å binde inn bøker, og fylle dem med kollasjer av tegninger og monotypier. Å bla seg gjennom side for side skaper egne fortellinger og stemninger.

Hjemmeside: www.jarem.no

Ary Ketting arbeider for det meste med tredimensjonale teknikker, som skulptur- og installasjon, men også andre teknikker -f.eks. foto. I noen arbeider oppstår det en dialog med kunsthistorien og samtiden, men man kan også finne en blanding av humor, ironi, det beske og det søte. Og da blir resultatet som det blir.

Karin Eide Midthjell jobber både med foto og maleri. I fotografiene tangerer hun kunstformen Landart. Motivene veksler mellom spor i naturen relatert til menneskelig aktivitet - og trivielle menneskeskapte elementer. Revet ut av sin sammenheng får de en poetisk, eksistensiell betydning. I naturen rår de ytre krefter, både langsomme prosesser og akutte, dramatiske hendelser. Vi finner i naturen en gjenspeiling av vår eksistens - en helhet som består både av styrke og sårbarhet.

Asgeir Midthjell (1955-2018)  har gjennom sitt lange kunstnerskap jobbet med maleri, grafikk og fotografier. På denne utstillingen vises noen av de siste arbeidene han gjorde, som omhandler fragmenter av gammel skog/urskog, og de prosesser man finner der.

 

Gruppen har vært aktiv siden 2005.

Åpningtider:

Lørdag 7. mars kl. 12-16 - Vernissage kl. 12:00

Søndag 8. mars kl. 12-16

Lørdag 14. mars kl. 12-16 

Søndag 15. mars kl. 12-16 

Lørdag 21. mars kl. 12-16 

Søndag 22. mars kl. 12-16 

Kunstnersamtale med Elise Jarem og Ary Ketting fredag 6. mars kl. 18:00 - 20:00

Gratis adgang!

Dele denne eventen

bottom of page