top of page

Foredrag og utstilling Otto Mulders keramikk

Foredrag og utstilling Otto Mulders keramikk

Registreringen er lukket
Se andre eventer
Foredrag og utstilling Otto Mulders keramikk
Foredrag og utstilling Otto Mulders keramikk

Tid og sted

13. mars 2018, 18:00 – 21:30

Erlandsens Conditori, Storgata 10, 1771 Halden, Norge

Om eventen

Halden Kunstforening og Haldenkeramikk inviterer til foredrag/utstilling om Otto Mulders

Tirsdag 13.3 kl. 18:00 - 21:30 Erlandsens Conditori

Otto Mulders og det forsvunnede relieff

Da et av Haldens postkontor på sydsiden ble nedlagt, forsvant det et stort og vakkert relieff laget av Otto Mulders ved navn «Brevet når alle overalt». Det er å regne som et av hans fineste relieffer. Med symboler og figurer, transportmidler og kjente steder, som henleder tankene til relieffets tittel. Haldenkeramikk har arbeidet, som detektiver, for å spore opp dette relieff.

Dette er en av de mange gode historiene du får høre når Halden Kunstforening og Haldenkeramikk sammen inviterer til gratis foredrag om Otto Mulders. Under foredraget vil du få vite om de har lykkes i å spore opp det flotte relieffet.

Marianne Puvatcha vil snakke om de mange relieffene til keramikeren Otto Mulders, som er å finne både innendørs og utvendig på vegger i Halden. Det er ekstra hyggelig at arrangementet finner sted på Erlandsens Conditori hvor man kan oppleve et av de flotte relieffene.

Nicola Bjeren og Britt Johansen Hauge kommer til å fortelle om tiden i Mulders keramikkverksted, og la oss få høre om hans virke som keramiker.

Hanne Røed vil på vegne av Otto Mulders datter (Gertrude Mulders) resitere en tekst i ord og bilder.

På 1940 tallet «poppet» det opp med keramikkfabrikker/verksteder i Halden. Det ble Haldenkeramikkens tredje gullalder. Det var et stort behov for både bruksgjenstander og brukskunst. Flere hundre menn og kvinner fikk sin arbeidsplass i denne produksjonen og flere kunstnere kom til byen for å formgi keramikken. Dette er kulturminner som har satt sitt preg på Halden. Nå kan du høre om sporene keramikken fra Halden har satt på historien.

Otto Mulders

Denne tirsdagen vil det handle om Otto Mulders. Hans relieffer er å se flere steder i Halden. Han

drev eget verksted og galleri i Halden fra 1958. Hans keramikk bygger på tradisjonen fra middelhavslandenes gamle håndverkere. På dette grunnlag har han utviklet sitt eget uttrykk i anvendelige og formsikre bruksgjenstander i steingods. Otto Mulders keramikk er ensfarget og med enkel og jordnær dekor, av og til med presise abstrakte dekorasjoner. Han lager også en rekke mindre skulpturarbeider av husdyr, fugler og menneskefigurer, bl.a. en serie hoder, alt i en forenklet og samtidig frodig utforming og dekor. Fargevalget i Otto Mulders keramiske arbeider er stort sett blått, brunt og beige. Han arbeidet også med malerier, vesentlig akvareller, og motivene er hentet fra Østfoldnaturen og fra Nederland, Sverige og Hellas.

Foredraget er åpent for alle. Hver og en kjøper valgfri mat og drikke på stedet.

Du kan melde deg på eller bare møte opp.

Om du ikke får til bestillingen kan du ringe oss på 995 18 067 eller sende oss en e-post for manuell påmelding. Send til: haldenkunstforening@gmail.com

Velkommen!

Opphavsrett foto: Ingrid Margrethe Davidsen

Billetter

  • Foredrag om Otto Mulders

    Selve foredraget er åpent for alle, men hver og en kjøper valgfri mat og drikke på stedet. Påmelding er nødvendig. Trykk på: Billett

    kr 0,00
    Salget ble avsluttet

Total

kr 0,00

Dele denne eventen

bottom of page