top of page

NåDa Halden Utstilling

I Scenerommet på Spinneriet i Tistedal viser vi resultatet av NåDa-prosjektet

Registreringen er lukket
Se andre eventer
NåDa Halden Utstilling
NåDa Halden Utstilling

Tid og sted

02. juni 2018, 12:00 – 03. juni 2018, 16:00

Scenerommet på Spinneriet, Fosseveien 14, 1792 Tistedal, Norge

Om eventen

NåDa Halden - Utstilling i Scenerommet på Spinneriet i Tistedal

Åpen utstilling

Lørdag 26. mai kl. 12:00 - 16:00 Vernisasje kl. 12:00

Søndag 27. mai kl. 12:00 - 16:00

Lørdag 2. juni kl. 12:00 - 16:00

Søndag 3. juni kl. 12:00 - 16:00

Som en av 10 kunstforeninger i Norske Kunstforeninger ble Halden Kunstforening valgt ut til å delta i prosjektet NåDa.

I Norge finnes et vell av spennende kulturminner, fra steinalder til nyere industrihistorie. Men kulturminnene blir ofte oversett eller oppfattet som passive historiemarkører. I prosjektet NåDa vil ungdom, billedkunstnere og kunstforeninger gjennom samtidskunst bidra til å reaktivere lokale kulturminner. Vi har valgt oss området rundt Spinneriet i Tistedal.

Med de siste århundrers hurtige endringer i levevilkår og levevis, er ikke kulturminner lenger nødvendigvis knyttet til fjern fortid. Også gjenstander og tradisjoner av forholdsvis ny dato blir regnet som kulturminner, for eksempel hageanlegg, industribygg, bunkere eller immateriell kulturarv som håndverkstradisjoner, språk og dans. Ved å se kulturarven gjennom samtidskunstens blikk, kan man øke bevisstheten om egen kulturell identitet og stedet man bor. Det vil åpne for refleksjon og diskusjon om tilknytning, historie, samfunn og aktuelle problemstillinger.

Ungdommene som deltar skal få innsikt i kulturminner og samtidskunst, og forståelse for hvordan kunstnere tenker og arbeider. NåDa skal skape nye møtesteder for ungdom, og stimulere til samarbeid mellom kunstforeninger, andre organisasjoner og kommuner. Håpet er at prosjektet vil føre til engasjement og samhold lokalt, og til at flere unge ser verdien av å være aktive i kunst- og kulturminneforeninger.

Siden høsten 2017 har 28 ungdommer i klasse 6A på Tistedal skole samarbeidet med profesjonelle kunstnere i dette kunstprosjektet. Vi gleder oss til å presentere resultatet.

Kunstnerisk leder: Siri Austeen

Pedagogisk ledere: Lejla Cirkic og Hanne Røed

Prosjektleder: Mona Espelien

Medvirkende kunstnere: Glenn Marius Skibsted, Guri Dahl, Dennis Creiser Karlsson

Prosjektet er initiert av Norske Kunstforeninger, og er gjort mulig gjennom en naasjonal gave fra Sparebankstiftelsen DNB.

Lokalt har Halden Kunstforening fått støtte fra Halden Kommune, Østfold Fylkeskommune og Sparebank1 stiftelsen Halden.

Dele denne eventen

bottom of page