top of page

"Respectare" - Grete Unstad, Anne Knutsdotter og Brit Bøhme, "Kunstgården" (Storgata9)

I utstillingen" Respectare" (fra latin – å se om igjen/å se på ny) vil denne spennende kunstnertrioen åpne opp vår bevissthet og tilstedeværelse overfor trivielle gjenstander som omgir oss i hverdagen. Dette er en mangfoldig utstilling med alt fra intime formater til store romlige verk. Velkommen!

Billetter er ikke på salg
Se andre arrangementer
"Respectare" - Grete Unstad, Anne Knutsdotter og Brit Bøhme, "Kunstgården" (Storgata9)
"Respectare" - Grete Unstad, Anne Knutsdotter og Brit Bøhme, "Kunstgården" (Storgata9)

Tid og sted

04. sep. 2021, 11:00 CEST – 26. sep. 2021, 04:00 CEST

Halden, Storgata 9, 1771 Halden, Norway

Om eventen

”RESPECTARE” ("Respekt" fra latin "respectare" – å se om igjen) er et felles kunstprosjekt utarbeidet av kunstnerne Grethe Unstad, Anne Knutsdatter Wille og Brit Bøhme. Utstillingen er en videreutvikling av tematikken ”Respectare”, som de har samarbeidet om over flere år. De tre billedkunstnerne er bosatt i Bergen og jobber med maleri, tegning, foto og objekter. Uttrykksformen spenner fra det figurative til det abstrakte, fra små intime formater, til store romlige arbeider. Gjennom felles utstillinger og samarbeid vil de utforske våre omgivelser og tilføre hverandre nye impulser.

Som tematikk tar kunstnergruppen utgangspunkt i det dagligdagse og nære; hvordan dagliglivets omgivelser virker inn på våre visuelle valg og uttrykk. Ved å fokusere på sansing og opplevelser i det kunstneriske arbeidet, ønsker de å få det trivielle til å bli det spesielle. I sum kan dette sies å handle om respekt, det å være til stede i sitt eget liv, i egne omgivelser.

De tre kunstnerne har hatt samarbeidsprosjekter siden 2015, og vist arbeidene sine på ulike steder; Svalbard, Sandnes, Bergen, Risør og Bryne Kunstforening i mars 2020. Prosjektet blir videreutviklet gjennom ulike workshops og kunstnerne har en åpen og dynamisk prosess hvor arbeidene blir tilpasset til de ulike lokalene. Til hver utstilling lages det ett eller flere felles arbeider i tillegg til de separate kunstverkene. Dette er kunst for de små ting. Ved å gi det trivielle objektet en estetisk verdi brukes maleriet som et som et redskap til å se nøyere etter.

Dele denne eventen

bottom of page