top of page

Salgsutstilling Vemod - Per-André Nielsen (1)

Registreringen er lukket
Se andre eventer
Salgsutstilling Vemod - Per-André Nielsen  (1)
Salgsutstilling Vemod - Per-André Nielsen  (1)

Tid og sted

11. apr. 2019, 12:00 – 16:00

Galleri Rød Herregård, Herregårdsveien 10, 1771 Halden, Norge

Om eventen

Vi åpner høstsesongen ved å invitere til salgsutstillingen "Vemod" med Per-André Nielsen, en spennende lokal kunstner.

Vernisage lørdag 1. september kl. 12.00.

Åpningtider:

1. og 2. september kl. 12 - 16

8. og 9. september kl. 12 - 16

Per-André Nielsen er en klassisk figurativ tegner, med utdanning fra Nerdrumskolen, Kunsthøgskolen i Oslo og Norges Kreative Fagskole. Han parafraser over kjente kunsthistoriske motiver med et fokus på harmoni og proposjoner, for skape noe fullendt, vakkert og ærlig. En fordypning og utvidelse av vår virkelighetserkjennelse, som kombinerer realisme og idealisme.

Han forteller selv:

I dette prosjektet skal jeg på fryktelig klisjéfylt jobbe med mennesket. Men i motsetning til, min sikkert grusomt generaliserende oppfatning av, mye samtidskunst er ikke jeg veldig opptatt av å forstyrre eller bryte med moralske tabuer. Ei heller ønsker jeg at form og uttrykk skal vike for et aktualitetsjag og streben etter originalitet. Menneskers liv er fylt med kaos, angst og elendighet, men det vakre i kunst kan bringe trøst i sorg, og bekreftelse i glede. Opplevelsen av skjønnhet skjer når en legger egne interesser til side. Når en ser på ting - ikke for å bruke de til egne formål, forklare hvordan de fungerer, eller for å tilfredsstille behov og appetitt - men bare observere og bifalle de for det de er. Derfor ønsker jeg ikke å formulere samtidens dilemmaer, men heller ha et fokus på harmoni og proporsjoner for å skape noe vakkert og ærlig. Jeg vil jobbe med en stil som kan dekorere og appellere til det sanselige, ved å behage, vise eller vekke følelser og ta de på alvor. En kunst som er upretensiøs og kan tale til alle sosiale lag.

Jeg vil derfor låne skamløst fra kjente kunsthistoriske motiver, og vil revitalisere ideene, kvalitetene og de estetiske variasjonene fra kanskje spesielt romantikken og akademismen. Strålende, men beherskende håndverk og teknikk som gjenspeiler modellenes eleganse, forfinhet og ulastelige smak. Subtilt forlengede fingrer, kropper og positurer, samt kostbare, men ikke prangende silke- og satengstoffer. Forene et liv med skjønnhet, frihet og fantasi, og på en eller annen måte bringe det ut i den faktiske verden. Fordypning og utvidelse av vår virkelighetserkjennelse, som kombinerer realisme og idealisme. Gjengi virkeligheten realistisk, samtidig som en legger en storhet inn i naturen.

Motivene kommer til å bestå av mennesket plassert i et landskap, eller tomrom, hvor sivilisasjonens bindinger og trykk ikke gjelder. Fri fra distraksjoner, og i sin mest ærlige form. Et fundamentalt synsbilde av menneskets natur utenfor de befestede miljøer, hvor personene i hovedsak er portrettert mot nøytrale og svevende bakgrunner. Omgivelser uten relasjon til noe utenfor seg selv – for å tydeliggjøre temaene; individet, troskyldighet og sensualitet. Naturens autentiske virkelighet og drømmens visjonære virkelighet i ett og samme bilde. Egentlig og fullendt, uten å være avhengig av noe annet – måtte det være tid, klasseideologi, vinningsbegjær, kultur eller politikk.

Dele denne eventen

bottom of page