top of page

U30 - Filmvisning fra Høstutstillingen

Registreringen er lukket
Se andre eventer
U30 - Filmvisning fra Høstutstillingen
U30 - Filmvisning fra Høstutstillingen

Tid og sted

01. feb. 2020, 18:00 – 20:00

Fayegården, Svenskegata 6, 1776 Halden, Norway

Om eventen

For våre medlemmer under 30 år - U30

Lørdag 1. februar inviterer vi til filmvisning i Fayegården av tre filmer fra Høstutstillingen 2019. Filmene varer mellom tre og seks minutter og går på rullering i et par timer. Dette er også en fin mulighet til å se vårt eget U30- rom og møte andre U30-medlemmer!

Her er en tekst Norske Kunstforeninger har skrevet om filmene og prosjektet:

Videoprogram frå Statens kunstutstilling  Høstutstillingen 2019 Verk:
  • Maren Dagny Juell – Tutorial#13 JOY, 04:20 min, 2019
  • Elise Nohr – Sensurert, 03:45 min, 2017
  • Kristian Pedersen – Little Boy, 05:20 min, 2018

Maren Dagny Juell sin film Tutorial#13 JOY er basert på eit format skapt for sosiale medium og YouTube. Teksten som blir lese opp av to 9 år gamle jenter er sett saman av mange ulike kjelder, basert på ein type journalistikk som presenterer tidsbruken til CEO’s (bedriftsleiarar) og råd frå vellukka “time management” foredragshaldarar.

Med filmen Sensurert ynskjer Elise Nohr å sette fokus kroppen sine funksjonar til fordel for utsjånaden. Rundt oss blir kroppar stadig sensurert, kommentert og avgrensa, noko dette videoverket gjenspeglar og vil vere ein motsats til. Humor og leikenheit er verkemiddel kunstnaren tek i bruk for å formidle ein underliggande bodskap.

Animasjonsfilmen Little Boy av Kristian Pedersen er ein abstrakt kortfilm som stoppar tida i det atombomba med kodenavn «Little Boy» detonerte på himmelen over Hiroshima, morgonen 6. august 1945. Kunstnaren har ynskja å gjenskape det ubegripelige inferno av flammer og varme som oppsto i den augneblinken bomba gjekk av og lyste som ei grusam sol over Hiroshima.

I 2019 er det sjuande gong Høstutstillingen viser videoverk i kunstforeiningar rundt om i landet. Årets Høstutstilling har eit omfattande videoprogram som blir vist eit spesialbygd videorom inne i ein av utstillingssalane på Kunstnernes Hus. Det er tre av desse videoane som blir vist i videoprogrammet som blir vist hjå lokale kunstforeiningar. 

Meir informasjon: www.hostutstillingen.no/www.kunstforeninger.no

Arrangementet er gratis for U30 medlemmer.  

Det er ingen påmelding - det er bare å stikke innom.  RIng på dørklokken så åpner vi døren.

Har du spørsmål ring Sara Emilie Nygaard, mob. 45 44 08 91

Velkommen!

Dele denne eventen

bottom of page